Mange er innstengt på sykehjem og får ikke lengre dagens høydepunkt: Besøk av nær familie er blitt nesten umulig under Corona.  VR-briller er langt fra en erstatning for besøk. Men i motsetning til film så gir VR-brillene følelsen av virkelig å være til stede. VR-brillene vi bruker kan desinfiseres. Dermed er det ikke noe problem å bruke disse på linje med annet utstyr på sykehjemmene.  Enda bedre er det at verktøyet er så enkelt å bruke at ansatte bare trenger enkel opplæring.

Gjennom piloten som vi nettopp har foretatt sammen med Bergen kommune har vi vist at filmer også kan skape dialog mellom personene i filmene og seeren. Som vi vet så sliter mange med kognitiv svikt å finne de riktige ordene. De kan lett forsvinne, eller bli til noe annet – ord som slett ikke passer inn i det man skal si. Med VR—briller på er det ingen fare å si feil ord. Ingen forsøker å korrigere deg heller. Her er en film som viser mulighetene dette gir: Kjøpmannen i filmen snakker som om beboeren var virkelig. Beboeren får god tid til å fordøye ord som han/hun kjenner godt, men som likevel har sneket seg ut av hukommelsen.